Logo VisionQuest fotografie

Uw ervaring op onze website vinden wij belangrijk,
daarom verzoeken wij u om uw telefoon 90 graden te draaien

Over Vision Quest

eigenaar Vision Quest fotografie  Patrick Hesse

Patrick Hesse

eigenaar Vision Quest fotografie

Betekenis van  Vision Quest

De vision quest is een oeroud indiaans gebruik. Het is een persoonlijke zoektocht naar de eigen bron, het is een proces van genezing en vernieuwing. Het is het ode aan het leven en het bewijs van het vermogen van mensen  om het heft in eigen handen te nemen en te groeien.

Voor mij begon deze zoektocht  begin jaren '80 toen ik een spiegelreflexcamera aanschafte. Ik kon niet vermoeden dat deze aanschaf alles bepalend zou worden voor mijn carrière. Na deze aankoop werd ik volledig gegrepen door de fotografie en heeft het me nooit meer losgelaten, het werd mijn grote passie. Wat ik in mijn beginperiode aan techniek miste maakte ik goed met enthousiastme. Na 10 jaar lang zo'n beetje elke gelegenheid aangegrepen te hebben om te kunnen fotograferen werd ik begin jaren negentig door mijn toenmalige werkgever steeds vaker ingezet voor het maken van foto’s voor promotiedoeleinden, feesten en jaarverslagen. Een paar jaar later begon ik ook opdrachten buiten deze werkgever te genereren en werd al mijn vrije tijd en vakantiedagen volledig opgeslokt door de fotografie. Ik besloot in 1992 op parttime basis als  freelance fotograaf aan slag te gaan. Dit werkte buitengewoon en zo kon ik in 1994 mijn baas ontslaan en op fulltime basis als fotograaf gaan werken. Door de jaren heen ben ik in aanraking gekomen met bijna alle vormen van de fotografie. Ik heb daardoor een diversiteit aan opdrachtgevers bediend, o.a. Gemeente Uithoorn, diverse politiekorpsen, Forever Living Products, diverse business magazines en bedrijven. Ik ben sinds september 2009 met zeer veel plezier werkzaam als fotograaf/verslaggever voor De Groene Venen. Tevens doe ik veel particuliere opdrachten zoals familieportretten en bruidsreportages. Vooral bruidsreportages hebben mijn persoonlijke voorkeur omdat hier om 'maatwerk' gaat. Door deze afwisseling blijft het voor mij altijd een feest om te mogen fotograferen en kan ik mijn vaak ongeremde enthousiastme lekker botvieren. Mijn professionele motto is: de klant is koning!

Visie

Sinds de komst van digitale (r)evolutie is fotografie voor iedereen toerijkend geworden en zal je als professioneel fotograaf je moeten onderscheiden en de klant zo goed mogelijk bedienen. Ik doe dit door altijd met de klant mee te denken, adviezen te geven en door me in te leven in de wensen van de klant en de gemaakte afspraken na te komen. Tevens is het belangrijk dat de klant een eindproduct krijgt dat voldoet aan de gevraagde wensen.

Toekomst:

Om klanten nog beter te bedienen is een netwerk van goede collega’s van cruciaal belang hierdoor kun je de klant een breder pakket diensten aanbieden en kan je als aanspreekpunt voor de klant een totaal traject leveren bijvoorbeeld: ontwerp, drukwerk website of mailing.Ik werk daarom nauw samen met proffesionals die gespecialiseerd zijn in zo een beetje iedere dicipline van multi media.